témák
picture
mask
logo
Meséljetek minden nap!
Kutatások igazolják, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen hallgatnak mesét, az iskolásba lépés idejére egy-másfél évvel előzhetik meg anyanyelvi fejlődésben azokat a kortársaikat, akik nem – vagy nem rendszeresen – hallgatnak mesét. De nem csak ez az előnye a rendszeres mesehallgatásnak.
picture
mask
logo
Milyen a jó mesekönyv?
Egy gyermekkönyv kiválasztásakor néhány szempontot érdemes figyelembe vennünk, ha azt szeretnénk, hogy értéket közvetítsen gyermekünk számára és rendszeresen le is kerüljön a könyvespolcról. Olvassátok el a mi 4+1 tanácsunkat a jó gyermekkönyv kiválasztásához!
picture
mask
logo
Kisgyermekkori idegen nyelvi fejlesztés
Lássuk, mi tudható jelenleg a gyermekkori idegen nyelvi fejlesztésről a legfrissebb kutatások tükrében!
picture
mask
logo
A nem folyamatos beszéd korszaka
Logopédus szakemberek szerint 3 éves kor körül jelenhet meg az úgynevezett nem folyamatos beszéd korszaka, ezzel foglalkozunk most.
picture
mask
logo
Az irodalmi nevelés komplexitása
Cikkünkben bemutatjuk nektek az irodalmi nevelés komplexitását, azaz hogy milyen készségeket, képességeket fejlesztünk akkor, amikor mesélünk, verselünk gyermekünknek.
picture
mask
logo
Hogyan meséljünk?
Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk nektek pár jó tanácsot annak érdekében, hogy mesélésetek maradandó élményt okozzon gyermekeiteknek.
picture
mask
logo
PECS, a képkártya-csere módszer
A képkártya-csere módszert Andrew S. Bondy dolgozta ki és az autizmussal élők terápiájában a legelterjedtebb.
picture
mask
logo
Mikor jönnek az első mondatok?
Cikkünkben bemutatjuk nektek a mondatokban való beszéd fontos állomásait, azaz azt az időszakot, mely az egyszavas mondatok megjelenésétől a nyelv tanulásának „látványos” szakaszáig tart.
picture
mask
logo
Hogyan válasszunk jó mesét? 3. rész: az 5-7 évesek meséi
Három részes cikksorozatunk utolsó részében az 5-7 évesek számára ajánlott irodalmi művek kiválasztási szempontjait mutatjuk be.
picture
mask
logo
Hogyan válasszunk jó mesét? 2. rész: a 4-5 évesek meséi
Három részes cikksorozatunk második részében a 4-5 évesek számára ajánlott irodalmi művek kiválasztási szempontjait mutatjuk be.
picture
mask
logo
Hogyan válasszunk jó mesét? 1. rész: a 3-4 évesek meséi
Három részes cikksorozatunk első részét olvashatjátok el a következőkben, melyben a 3-4 évesek számára ajánlott irodalmi művek kiválasztási szempontjait mutatjuk be.
picture
mask
logo
Megkésett beszédfejlődés
Ha egy gyermek 18 hónapos korától kezdett el beszélni sok hibával, de a beszéd a kommunikáció eszközévé vált, megkésett beszédfejlődésről beszélünk. Jellemzője, hogy ép értelem és ép érzékszervek megléte mellett a gyermek beszédfejlődése lemarad a megfelelő beszédszinttől.
kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem