témák
nem vagy egyedül
Hangmasszázs terápia

Néhány éve Magyarországon is megjelent a hangmasszázs terápia a gyermekekkel kapcsolatos terápiák palettáján. Lássuk, miben segíthet ez a különleges módszer!


A foglalkozások során hangtálak segítségével fejlesztik a gyerekeket a szakértők, hiszen a kicsik nagyon nyitottak a hangokra, a rezgésekre, így ezek jó alapnak bizonyulnak a sikeres fejlesztéshez. A tálak segítségével olyan hangok és rezgések születnek meg, melyek számos terület fejlesztésére alkalmasak, fejlesztőpedagógiai módszerekkel párhuzamosan alkalmazva pedig a komplex hangterápia növeli a fejlesztés hatékonyságát.


Ilyen fejlesztés lehet például a motorikus fejlesztés: segít a túlmozgások, az agresszió visszaszorításában, továbbá a figyelem és a koncentrációképesség fejlesztésében is látványos eredményeket érhetünk el (amik egyébként az eredményes és hatékony tanulás feltételei). Ezen kívül a kommunikációs zavarok feloldásában is nagy segítség lehet a terápia, hiszen a hangtálak hangja és a játékos foglalkozások segítenek a gyermekeknek az egymással való kommunikálásban, kapcsolatteremtésben.


A terápia megvalósulhat csoportos keretek között vagy egyéni fejlesztés keretében, de akár családos formában is.


Ha szeretnétek többet is megtudni erről a módszerről, keressetek rá az interneten! Számos helyet találhattok, ahol foglalkoznak hangterápiával.

 

 

Képek forrása: Fekete-hangterapia.hu; Stressfreekids.com 

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem