témák
nem vagy egyedül
Megfésültem a felhőket

Kokas Klára zenepedagógus különleges, fejlesztő hatású módszeréről olvashattatok már korábban honlapunkon, most pedig az ő könyvét ajánljuk nektek.


Könyve 2012 végén jelent meg, Megfésültem a felhőket címmel, melynek előszavát Kokas Klára alapítványa, az Agape Alapítvány kuratóriumának elnöke és egyben a Kodály Intézet igazgatója, Nemes László Norbert írt:


"Az olvasó Kokas Klára zenepedagógus utolsó befejezett könyvében gyerekek ehhez hasonló csodálatos, valóságból és mesevilágból szőtt egyéni történeteivel találkozik, történetekkel a kreatív képzelet és a lélek szabad szárnyalása által előidézett varázslatos átváltozásokról, amelyeket a muzsika ereje keltett a gyermekekben, s amelyeket a gyermekek mágikus, minden mesterségesen formázott sablontól és klisétől mentes fantáziavilága formált csodaszép gyermeki, emberi, művészi és költői történetekké, képekké. Mindez Kokas Klára ihletett zenepedagógiai műhelyében történik, ahol "minden igaz, még a mesebeli is", s ahol a gyermekek nemcsak katartikus élményekben részesülnek a teljes figyelemmel megélt és a szabad mozgás improvizáció által serkentett éneklés és aktív zenei befogadás során, hanem megtanulnak magukra és egymásra is odaadással figyelni, megtanulnak egymással együttműködni és egymást feltétel nélkül elfogadni és szeretni. Kokas Klárától megtanulható, hogy a muzsika az inspiráló és megfelelően képzett pedagógus kezében a lélek legmélyére ható, s éppen ezért a gyermek egészséges személyiség fejlődéséhez nélkülözhetetlen tápláló forrás. Az értékes zene nem luxuscikk, hanem szükséglet. Kodály mindennapi táplálékul ajánlotta."


Ha ti is szeretnétek valódi élmények által megismerni a Kokas-módszer hatékonyságával, olvassátok el a könyvet, érdemes!

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem