témák
nem vagy egyedül
Boldizsár Ildikó: Meseterápia

2010-ben jelent meg Boldizsár Ildikó Meseterápia című könyve, mely azoknak íródott, akik értik, vagy érteni szeretnék a meséket. A mű ajánlójából idézve szeretnénk kedvet csinálni nektek ehhez a remek és hiánypótló kiadványhoz.


"A mesék a hagyomány által megszentelt tudás hordozói, s nemcsak vigaszt és bátorítást adnak, hanem arra is képesek, hogy bizonyos lelki és fizikai fájdalmakat enyhítsenek. A szerző korábbi, nagy sikerű meseválogatásai után új könyvében a mesék gyógyító erejének titkát kutatja, s kutatási eredményeit rendkívül közérthetően tárja elénk.


Meseterápia című könyve bevezet a mesék hagyományába, rávilágít a közösségi meseélmény szertartásos, történelmi gyökereire, a népmese szerepére az egykori társas szabályrendszerek átadásában, és részletesen bemutatja azt a bölcsesség alapú terápiás eljárást – az általa kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszert –, amely hosszas kutatómunka eredményeként született. A mese gyógyító erejének bemutatására a szerző saját praxisából hoz példákat, s hasznos tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan tehetjük mindennapossá a meséket életünkben. A Meseterápia eredeti végkövetkeztetésekkel gazdagítja olvasóját, legyen bár szakember vagy laikus érdeklődő."


Amennyiben szeretnétek Boldizsár Ildikóról többet megtudni, vagy szeretnétek minden hónapban a hónap meséjét elolvasni, kattintsatok személyes weboldalára, a www.meseterapia.hu oldalra!

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem