témák
nem vagy egyedül
Péterke beszélni fog

Péterkéről, a hallássérült kisfiúról újabb könyv jelent meg nemrég. A mesekönyv azt az utat járja be, melynek végén az implantációs műtétnek köszönhetően Péterke most már hallássérültként is hallja a hangokat.


Benyovszky Anita, a könyv szerzője így nyilatkozott újonnan megjelent könyvéről:


"Míg az előző lapozó (Péterke hallani fog) a hallókészülék-ellátás folyamatáról és az azt követő fejlesztő munkáról szólt, folytatása, a Péterke beszélni fog a cochleáris implantációs műtétre segít felkészülni a súlyosan hallássérült kisgyerekeknek és szüleiknek. A könyv a műtét előtti vizsgálatok, a kórházi tartózkodás és a rehabilitáció teljes folyamatát járja végig Péterke és szülei történetén keresztül.


A keményborítós gyermekkönyv ezúttal már 40 oldalon, a korábbi kötetből már jól ismert kedves, színes, könnyen átlátható rajzok segítségével nyújt segítséget a siket és súlyosan hallássérült gyermekeknek a rájuk váró megpróbáltatásokra való felkészüléshez. Ugyanakkor a már implantátummal halló gyerekek számára is segítséget jelenthet egy olyan mesekönyv, ami a saját történetüket meséli el. Ajánljuk még olyan óvodákba, ahol implantos kisgyerek van a csoportban és olyan családok könyvespolcára is, ahol a "másság" elfogadására, egymás segítésére való nevelés hatja át a mindennapokat."A most megjelent kötetről, valamint a korábbi könyvről itt találtok bővebb információt: http://www.peterkehallanifog-gyermekkonyv.prae.hu/ 

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem