témák
nem vagy egyedül
Tündértánc: gyermektánc-terápia

A tánc ősidőkre visszanyúló művészeti forma, mely testformáló hatásán kívül az önkifejezés egyik legnagyszerűbb módszere. A Tündértánc egy olyan gyermektánc-terápia, mely a lelkileg kiegyensúlyozott és az érzelmi nehézségekkel küzdő gyermekek számára egyaránt fejlesztő hatású foglalkozás.


A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület szakemberei rendszeres foglakozásokat tartanak kisgyermekeknek. Ezek a foglalkozások a Tündértánc nevet kapták, és óvodáskortól kezdve kisiskoláskorig csatlakozhatnak a csoportokhoz a gyermekek.


A Tündértánc egy olyan fejlesztő hatású táncos, beszélgetős foglalkozás, melynek során a gyermekek többek közt a zene, a játék, a mozgás, az érintés, az egymásra figyelés segítségével élik újra át, vagy dolgozzák fel élményeiket. A terápia célja, hogy a résztvevők egyrészt önmagukkal, másrészt a csoport többi tagjával kapcsolatba kerüljenek, ezzel segítve személyiségük fejlődését, valamint a társas kapcsolataikban való előrelépést.

 


A foglalkozások során egy éves folyamaton keresztül a kicsiket leginkább érintő érzelmi és lelki témákkal foglalkoznak a terapeuták, akik a terápia során a PDMTT, azaz a pszichodinamikus mozgás- és táncterápia eszköztárával dolgoznak.

 

Ha szeretnétek a PDMTT-ről, vagy a Tündértáncról többet megtudni, kattintsatok a www.gyermektancterapia.hu oldalra, ahol megismerhetitek a terápia részleteit, valamint a csoportokkal foglalkozó terapeutákat is.


 

Kép forrása: www.sheknows.co.uk

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem