témák
nem vagy egyedül
Bögreúr meséi - történetek rossz evőkről

Korábban ajánlottuk már nektek Finy Petra Lámpalány meséi című mesekönyvét, melynek főhőse, Rufusz Rafael rossz alvóból a világ legrosszabb evője lett. Ezúttal a Bögreúr meséit ajánljuk nektek.


Rufusz Rafael, akit a Lámpalány meséi könyvben már megismerhettünk, immár ötéves és alig várja, hogy iskolás legyen, hiszen egy iskolásnak már aludnia sem szükséges délutánonként. Sőt, egy iskolásnak ennie sem kell, ha nem akar. Rufusz Rafael alvásproblémái az utóbbi időben ugyan teljesen megszűntek Lámpalánynak köszönhetően, viszont mostanra a világ legrosszabb alvójából a világ legrosszabb evője lett. Rufusz Rafaelnek egyáltalán nincsen étvágya. Se étkedve, se semmije, ami az étkezéssel kapcsolatos. Éppen ezért, hogy mégis le tudjon gyűrni pár falatot, életre kelti Bögreurat, mert varázsolni azért nem felejtett el az elmúlt hat hónapban.


A mesekönyv a Történetek rossz evőkről alcímet kapta, de végül mindegyik történet szerencsés fordulatot vesz. Bögreúrnak köszönhetően valahogy eltűnnek a rossz étkezési szokások, pedig szóba kerül a spenót, az ismeretlen étel és a nyers zöldség is. A kötetben hat ideális hosszúságú mese található és ezúttal is Gyöngyösi Adrienn vidám illusztrációi színesítik őket.

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem