témák
nem vagy egyedül
Topologix, a fantasztikus logikai készségfejlesztő játék

 

A Topologix egy „okos” játék, azaz gyermekünk játszva és észrevétlenül fejleszti készségeit a vele való foglalkozás során. Bár manapság a játékboltok valódi és virtuális polcai tele vannak színesebbnél színesebb, különlegesebbnél különlegesebb játékkal, „okos” játékot választani nem is olyan egyszerű.

 

 

Talán a leghangsúlyosabb szempont, hogy gyermekünk életkorának megfelelő játékot válasszunk, hiszen fontos, hogy a játék számára érthető, kezelhető és nem utolsó sorban szórakoztató legyen. Ezt a játékot, amit most ajánlunk Nektek, a gyártó - a több évtizedes múltra visszatekintő Djeco - a 4-6 éves korosztály számára készítette, szerintünk azonban egészen a kisiskolás korig is ideális.

 

 

 

Egy igazán jó játék azonban nem csak szórakoztató, hanem képesség- és készségfejlesztő hatású is. A Topologix éppen ilyen: egy olyan készségfejlesztő játék, melynek segítségével a kicsik fejlesztik logikai készségüket, megismerkednek az irányokkal, miközben gondolkodásra is késztet, fejleszti a türelem és a koncentráció képességét, az ábraolvasást, az önálló feladatmegoldást, és természetesen a szem-kéz koordinációra is jó hatással van.A logika, a logikus gondolkodás képessége egy olyan készség, mely fokozatosan alakul és fejlődik. A logika kezdetleges alkalmazása már egy 1 éves kor körül megjelenik, ezért ezt követően érdemes célzottan fejleszteni, ez a játék pedig az egyik legideálisabb társ ehhez.A játékszabály nagyon egyszerű: minden dobozban található egy tábla, öt főszereplő (béka, mackó, kisegér, madárka és cica), valamint 20 kedves és rendkívül igényes grafikájú kép. A tábla a képeken található tárgyakat és az állatok elhelyezkedésének módját jelöli (felette, alatta, előtte, mögötte, benne), a feladat pedig az, hogy a kicsik elhelyezzék a főszereplőket a megfelelő helyre. (Például ezen a képen a mackó a fa előtt áll, azaz a kis macifejet a felette lévő képen látható módon kell elhelyezni. A cél az, hogy gyermekünk az összes állatot a megfelelő négyzetbe helyezze, ezt pedig a képek hátulján található megoldásból akár ők maguk is leellenőrizhetik.)Fantasztikus ez a játék, hiszen akár egy kör lejátszása is élvezetes, de ha van hozzá idő és kedv, hosszabb ideig is játszható, a sok kedves képnek köszönhetően pedig nem válik unalmassá. Közös időtöltésnek is nagyszerű, hiszen a játék során megtaníthatjuk gyermekünknek a játékhoz tartozó fogalmakat, a tanulás mellett pedig a szórakozás is garantált! :)


 

Hogy hol találjátok meg a Topologixot? Mi a HolnemBolt Játékgalériát ajánljuk Nektek, ahol több hasonló szuper játékot is választhattok gyermeketeknek. A Topologixot itt találjátok:


http://holnembolt.hu/index.php/webshop/termek/4189-topologix-logikai-jatek


 

 

Figyeljétek Facebook oldalunkat, mert hamarosan játékot indítunk, ahol megnyerhetitek gyermekeiteknek ti is ezt a logikai készségfejlesztő játékot! :)

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem