témák
nem vagy egyedül
Megjelent a nyár legizgalmasabb kiadványa!


Egy fantasztikus családi mese-és színezőkönyvet ajánlunk most nektek, mely a Mesekavics megálmodója, Parádi Orsolya legújabb alkotása. Tartsatok velünk a virtuális mesekönyv bemutatón, lessetek be Pötty, a pandalakölyök állatkerti kalandjaiba, a végén pedig biztosan titeket is annyira rabul ejt ez a mesebeli kiadvány, mint bennünket! 

 

 

Ez a családi mese- és színezőkönyv egy nagyon különleges kiadvány, egyedi és új koncepció a magyar gyermekkönyv piacon. Egy kedves történet megismerése mellett ugyanis színezni, alkotni, rejtvényeket megfejteni és a Fővárosi Állatkert lakóiról információkat gyűjteni is lehet, így tehát nem csak szórakoztató, hanem ismeretterjesztő is ez az igényes, részletgazdag, szívvel-lélekkel készült állatkerti kalauz.


A történet szerint Pötty, a pandalkölyök egy reggel eltűnik a Pandala-szigetekről. Trópusi mentőcsapat indul utána, a nyomok pedig egészen a Budapesti Állatkertig vezetik őket. Itt találkoznak Ashával, a kiselefánttal, aki segít nekik, hogy mielőbb megleljék az elveszett pandalkölyköt. Miközben Pötty nyomát követik, kaland kalandot követ, így sorra megismerkednek a Budapesti Állatkert legendás lakóival. Ahogy Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője is említi ajánlójában, ez az első olyan mesekönyv, mely kifejezetten a Fővárosi Állatkertről szól.De a mese még nem minden! Minden oldalpár tartalmaz ugyanis egy hatalmas színezőt is, amit a kicsik tölthetnek meg élettel, így kreativitásuk, az aprólékos mozdulatoknak köszönhetően pedig finommotorikai készségük, türelmük is fejlődik. Sőt, a lapok szélein található tappancsnyomok jelzik a különböző információkat az Állatkert lakóiról, így a szórakozás mellett hasznos tudásra is szert tesznek a picik. És még ezt is tudjuk fokozni! :) A foglalkoztatókönyv ugyanis kreatív ötleteket is ad, lépésről lépésre leírja például egy-egy kavicsállatka elkészítésének menetét, de segít abban is, hogyan készíthetünk elefántszobrot vagy kupakkígyót. Hogy kiknek ajánljuk ezt a kiadványt? Szerintünk ez egy igazi családi könyv, nagyszerű közös időtöltés lehet akár egy esős napon, de éppen a legnagyobb kánikula kellős közepén is. És bár a színezés általában a kicsik kiváltsága, hála a mostanában egyre gyakrabban megjelenő felnőtt színezőknek (például a szerzőnő korábban megjelent Pandala-szigetek felnőtt színezőjének, ami már az ötödik kiadásnál tart!), ma már azt is tudjuk, felnőttként is menő színes ceruzát ragadni, hiszen a tevékenység kikapcsol, relaxál és feltölt bennünket is. Ha pedig a könyv megismerése után ellátogattok gyermekeitekkel az Állatkertbe, testközelből is megfigyelhetitek az ott élő állatokat és bejárhatjátok Pötty, a kis pandalkölyök kalandos útvonalát!Meghoztuk a kedveteket? A Kolibri Kiadó által kiadott kiadványt kedvezményes áron az alábbi linken érhetitek el: http://bit.ly/PandalaAzÁllatkertben

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem