témák
nem vagy egyedül
Készítsetek fejlesztőjátékot legóból!


Színpárosító a színek rögzítéséért:


 

Mit szóltok ehhez a filléres fejlesztőjátékhoz? Nem kell hozzá más, csak egy kiürült tojástartó, pár színes ceruza a sablon megalkotásához és néhány legó. Az eredmény egy szuper készségfejlesztő játék, amivel a logika, a gondolkodás, a türelem és a párosítási készség is fejleszthető, azon kívül, hogy a színek ismeretét is stabilan rögzíthetjük vele. Ha egyszerűbb verziót szeretnétek, két-háromszínt rajzoljatok a sablonra és készítsétek is ki a megfelelő színű és mennyiségű legót a játék megkezdése előtt. Ha bonyolultabb változatnak örülne kicsitek, sok színt használjatok és sokkal több legót készítsetek ki, mint amennyire valóban szükség van. Mi a tevékenységet három éves kortól ajánljuk, de persze kisebbekkel is játszható, csak több segítség szükséges a megoldásához. 




Feladatsorok a logika és a türelem fejlesztéséért:


Vegyetek elő néhány papírlapot és rajzoljatok rá feladatsorokat, a játék során pedig gyermeketek építse meg őket. Rajzoljatok egyszerű és persze bonyolultabb verziókat is, így bőven lesz sikerélmény és kihívás is! Sok készséget fejleszt ez a játék, leginkább a logikát és a türelmet, és hihetetlenül praktikus is, hiszen vihetjük magunkkal bárhová, elűzve vele akár az unatkozó perceket is! ;-)




Formakirakó a gondolkódó- és problémamegoldó képesség fejlesztéséért:



Színes kartonpapír és filc szükséges csak ennek az ötletnek a megvalósításához.


A gyerekeknek a papírral azonos színű legót az előre megrajzolt formának megfelelően kell elhelyezni, a sikerélmény pedig garantált! Fejleszthetitek ezzel a játékkal a logikai-, gondolkodó- és problémamegoldó képességüket, a türelmüket és nem utolsó sorban a matematikai alapműveletekkel való ismerkedéshez is szuper, próbáljátok ki!






képek forrása: saját kép és pinterest


kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem