témák
nem vagy egyedül
Mesekönyv a gyerekek vizuális észlelésének fejlődéséért

Egy szuper sorozat első kötete jelent meg a napokban a könyvesboltok polcain. Egy olyan gyerekkönyv, ami nem csak izgalmas történetet kínál a gyerekek számára, hanem segíti az iskolakezdés nehézségeinek áthidalását is, sőt, különleges tördelése miatt még a diszlexia-veszélyeztetettek számára is megkönnyíti az olvasást. Ismerjétek meg Porzsolt Ami Ubukubu zűrkalandjai című mesekönyvét!


A mese különlegessége, hogy az olvasó gyerekek maguk is segíthetnek Ubukubunak és barátainak felderíteni, mi történik a különleges képességekkel. A könyv ugyanis tele van különböző próbatétellel, mint például színezési, párosító, gondolkodó feladatokkal, így a gyerekek maguk is aktív segítői lehetnek a főhősöknek.


A kötet szerzője, Porzsolt Ami pszichopedagógusként óvodás és kisiskolás gyerekek alapképességeinek fejlesztését végezte sok éven keresztül. A könyv megírásával az volt a célja, hogy segítse a gyerekek vizuális észlelésének fejlődését, méghozzá úgy, hogy ne érezzék kötelezőnek a próbáknak nevezett feladatok megoldását, hanem a történet szereplőivel azonosulva, önszántukból fejtsék meg azokat. Ezek a próbák többek között a gyerekek vizuális figyelmét, emlékezetét, formaészlelését, alakállandóság-észlelését, téri tájékozódását fejlesztik. Ezekkel pedig mind az iskolakezdés nehézségeinek áthidalását is segíti. Sőt, a betűtípus kimondottan a diszlexia-veszélyeztetett gyerekek számára is megkönnyíti az olvasást.A szerzőnő elsősorban 5-7 éves gyerekek számára ajánlja a Napraforgó Kiadó gondozásában megjelent könyvet, de természetesen előbb, vagy akár később is szuper időtöltést kínál a kicsik számára!

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem