témák
nem vagy egyedül
Hogyan nevelj boldog gyereket – útmutató szülőknek

A Kolibri Kiadó nemrég egy nagyszerű könyvet jelentetett meg. A Hogyan nevelj boldog gyereket egy Montessori-módszerre épülő szülői útmutató, de ennél talán még több is. Ezt a kiadványt mutatjuk be most nektek.


A könyv szerzője Tim Seldin, aki a Montessori Alapítvány elnöke és egyben negyvenéves tapasztalattal rendelkező Montessori-pedagógus, így nála hitelesebben talán senki nem tudná bemutatni azokat az ötleteket, gyakorlatokat és játékokat, amik a Montessori-módszer alapján a kicsik önbizalmának és kreativitásának fejlesztését tűzték ki célul.


A könyvben közérthető módon és magával ragadó stílusban ismerteti meg a szerző az olvasókkal a Montessori-módszer lényegét, a kicsik fontos fejlődési állomásait, de ami talán a legnagyobb segítség, az a részletes, képekkel illusztrált ötletgyűjtemény, ami életkornak megfelelően várja kigyűjtve a szülőket gyermekük születésétől kezdve egészen 6 éves korukig. Ám nem csak gyakorlati útmutatókat találhatunk a könyvben: fontos tanácsokat kaphatunk például arra vonatkozóan, hogyan szabjunk keretet a tévézésnek, ötleteket ad a pozitív megerősítéssel gazdagított fegyelmezésről, bemutatja a hatékony konfliktuskezelést, sőt, a hiszti kezeléséhez is megnyugtató segítséget kapunk.


Ez a könyv az elejétől a végéig élvezhető, érdekes és tanulságos, sőt, valójában letehetetlen. :) A nyelvezete egyáltalán nem túl tudományos, ugyanakkor mégis rengeteg hasznos információt megtudhatunk, ami segít nem csak a hétköznapokban, hanem például az intézményválasztás nehézségeiben is. Már a kicsik születésétől kezdve is igazán hasznos kiadvány lehet, de például óvodáskorban is egyszerűen becsatlakozhatunk, köszönhetően a tippek, játékok, feladatok életkorra való lebontásának.


Ha szeretnétek kicsit jobban megismerni gyermeketeket, ha szeretnétek önálló és önbizalommal teli emberré nevelni, a híres „engedd, hogy magam csinálhassam” alapelvet követve – ez a legjobb kiadvány, amit segítségül hívhattok! A könyvet a Kolibri Kiadó oldalán itt találjátok: http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/hogyan-nevelj-boldog-gyereket-a-montessori-modszer/

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem