témák
nem vagy egyedül
Megjelent A Bátorságpróba című könyv!

Mostanában a világhálón hasonló témájú könyvek után kutatva rádöbbentem, hogy szinte teljesen elhanyagolt szelete hazánkban a mesekönyv-piacnak a kifejezetten beteg kisgyerekek számára készült kínálat. Miért van ez? Számos külföldi országban rájöttek már, hogy milyen fontos a betegséggel küzdő gyerekeket a saját nyelvükön támogatni egy-egy mesekönyvvel, segítve ezzel is gyógyulásukat. Úgy gondolom, a nemrég megjelent könyv, A bátorságpróba úttörő lesz kishazánkban.
A könyvet Bartos Erika, a Bogyó és Babóca, valamint az Anna, Peti és Gergő című könyvek szerzője illusztrálja.  Honlapján kedvesen leírja, hogy hogyan találta őt meg ez a feladat és milyen is ez a könyv. Tőle idézek most: „Örültem a megkeresésnek, gondolkodás nélkül igent mondtam rá. Azóta elkészült a könyv szövege, melyet a klinika hat orvosa, professzora, illetve egy édesanya írt. Ez a szöveg nem csak szakmailag korrekt, hanem minden szempontból magas színvonalú, érzékeny, gyermeklelkű, érthető. Olyan egyszerűen és ügyes hasonlatokkal magyarázza el a bonyolult orvosi beavatkozásokat, hogy abból valóban egy kisgyermek is megértheti, mi vár rá. Ez ugyanis nem egy mesekönyv, hanem egy felkészítő segítség, amely elmeséli a gyerekeknek, milyen út áll előttük. Gyermeknyelven, végtelen empátiával, de ugyanakkor érthetően és valóságosan elmagyarázza a daganatos kisgyereknek, milyen lépések vezetnek majd a gyógyuláshoz. Ez a könyv sokat segíthet a félelmek legyőzését, mert a bizonytalanság mindenki megvisel, ha tudjuk mi vár ránk, könnyebben átjutunk az akadályokon.”


A kiadványt a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika orvosaiból alakult Őrzők Alapítvány adja ki. Kifejezetten daganatos és leukémiás gyerekeknek készült, mely nem kerül kereskedelmi forgalomba, ingyen kapják majd az érintettek.

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem