témák
nem vagy egyedül
HRG, azaz a hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika

A HRG módszer 1994 óta levédett magyar rehabilitációs eljárás, melyet a szakemberek elsősorban akadályozott fejlődésű gyermekek számára ajánlanak. Lássuk, hogyan épül fel a módszer és milyen problémák esetén tud segítséget nyújtani gyermekeink számára!


A HRG egy olyan langyos vízben alkalmazható terápia, melynek során 370 féle mozgást végeznek a gyermekek. A vízben a különböző mozgáselemek könnyebben elvégezhetőek, mint a szárazföldön, ezáltal a fejlesztés hatékonyan, szinte észrevétlenül megvalósul.


A foglalkozás alatt elvégezve a feladatsorokat, az összes alap modalitás – azaz a hallás, látás, tapintás, test- és izomtónus észlelés – bekapcsolódik a folyamatba. Ennek a komplexitásnak köszönhetően a fejlesztés egyszerre több szálon is megvalósul, így a terápia nem csak a mozgást, hanem a kognitív- és pszichoszociális fejlődést is elősegíti. Mit is jelent ez pontosan? A terápia fejleszti a mozgást, elősegíti a beszéd- és az értelmi fejlődést, segíti a figyelemzavar helyreállását, foglalkozik az eltérő aktivitás problémájával, korrigálja a tartási hibákat, ezek kívül az esetleges kötődési- és beilleszkedési problémára is megoldást nyújt. 


Kiknek ajánlják a terápiát?


- akadályozott fejlődésű gyermekeknek

- beszéd, mozgás, értelmileg akadályozott gyermekek

- viselkedés, magatartás problémákkal rendelkező gyermekeknek

- autista gyermekekHa érdekel benneteket a HRG terápia, a Beszélj Velem Alapítvány weboldalán is olvashattok róla, itt:  http://www.beszeljvelem.hu/main.php?a=20

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem