témák
nem vagy egyedül
Ayres terápia

Az ayres (írisz) terápia egy mozgással történő idegrendszeri fejlesztést megvalósító terápia. Hogy kiknek ajánlják a szakemberek és hogyan épül fel egy-egy ilyen foglalkozás, azt mostani cikkünkben ti is elolvashatjátok.   


A terápia lényege a mozgással történő idegrendszeri érlelés, fejlesztés és felzárkóztatás.


A foglalkozások során használt sokféle eszközzel, a hintákkal, labdákkal, kötelekkel, csúszdákkal olyan szenzoros ingerek adása valósul meg, melyek elősegítik az addigiaknál érettebb, összetettebb mozgásos válaszok megjelenését. Az ingerléssel javul a jobb és bal agyféltekék közötti kapcsolat, ezáltal a tanulási és megismerési folyamat is jobban működik.


A terápia legfőbb vonzereje maga a mozgás. A gyermekek 3-7 éves korban a legaktívabbak és számukra a mozgás örömforrás, éppen erre a mozgásvágyra épül a fejlesztés. 

 

A foglalkozások hangulata mindig oldott, vidám és játékos, ezek pedig mind a gyermekek boldogságát, sikerélményét hívják elő. A szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy a picik nyitottabbakká, határozottabbakká és érdeklődőbbekké válnak egy-egy terápia végeztével. 


 Ha szeretnétek többet megtudni a terápiáról, javasoljuk nektek a www.ayresterapia.hu  webolodalt, ahol minden információt megkaphattok a témáról! Ezen kívül találkozhattok olyan kérdésekkel is, melyeket egy szakember fogalmazott meg és melyekre ha igent válaszoltok, javasolná gyermeketek Ayres terápián való részvételét.

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem