témák
picture
mask
logo
Így készítsetek egyszerűen gyermekhangszereket!
A zenei nevelés hihetetlenül fontos része a gyermekekkel való foglalkozásnak, hiszen a dallam, a ritmus annyi mindenre hat pozitívan! Most két nagyon egyszerűen elkészíthető gyermekhangszert mutatunk nektek, próbáljátok ki Ti is!
picture
mask
logo
Lámpalány meséi
Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor rövidebb vagy hosszabb időre félelmet érez a sötétben. Most egy olyan mesekönyvet ajánlunk nektek, ami rossz alvóknak szól, olyan piciknek, akik nem érzik jól magukat a sötétben.
picture
mask
logo
Péterke beszélni fog
Péterkéről, a hallássérült kisfiúról újabb könyv jelent meg nemrég. A mesekönyv azt az utat járja be, melynek végén az implantációs műtétnek köszönhetően Péterke most már hallássérültként is hallja a hangokat.
picture
mask
logo
Boldizsár Ildikó: Meseterápia
Boldizsár Ildikó könyve azoknak íródott, akik értik vagy érteni szeretnék a meséket. Meseterápia című művét ajánljuk most nektek.
picture
mask
logo
Megfésültem a felhőket
Kokas Klára zenepedagógus 2012 decemberében megjelent könyvét ajánljuk most nektek, melyben gyerekek valóságból és mesevilágból szőtt csodálatos történeteivel találkozhattok.
picture
mask
logo
Hangmasszázs terápia
Néhány éve Magyarországon is megjelent a hangmasszázs terápia a gyermekekkel kapcsolatos terápiák palettáján. Lássuk, miben segíthet ez a különleges módszer!
picture
mask
logo
Kokas-módszer: Személyiségfejlesztés zenével
A Kokas-módszernek erős személyiségformáló hatása van. Ez a játékos zenei foglakozás észrevétlenül fejleszti többek közt a gyermekek ritmusérzékét, mozgáskoordinációját, önértékelését és kreativitását. A következőkben Dr. Kokas Klára módszerével foglalkozunk.
picture
mask
logo
Szülők a Hallássérült Gyermekekért Alapítvány
Az alapítványt, mely már másfél évtizede működik, mintegy szülői önsegítő szervezetként hívták életre az alapítók.
picture
mask
logo
Zenei képessségfejlesztés Suzuki-módszerrel
A Suzuki-módszer lényege, hogy a gyermek motivációját édesanyja hangszeres zenetanulásából nyeri.
picture
mask
logo
Hallássérült gyermekek differenciált nevelése az óvodában
Cikkünkben leírjuk Nektek, hogy a differenciált nevelés hallássérült gyermekek esetében hogyan valósulhat meg optimálisan az óvodában, az integrált nevelés keretein belül.
kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem