témák
küldd be

Küldd be Te is saját
tapasztalatodat fotóval
vagy fotó nélkül
küldd be

Tedd fel Te is
kérdésedet!


Fordulj hozzánk
bizalommal!
Amennyiben
tudunk, segítünk!
picture
mask
logo
Tükörtábla-terápia
A tükörtábla-terápia egy fejlesztőpedagógiai módszer, mely elsősorban diszgráfiás (írászavar, írás- és helyesíráskészség zavar) és diszlexiás (olvasási zavar) gyermekek fejlesztésére alkalmas.
picture
mask
logo
Tündértánc: gyermektánc-terápia
A tánc ősidőkre visszanyúló művészeti forma, mely testformáló hatásán kívül az önkifejezés egyik legnagyszerűbb módszere. A Tündértánc egy olyan gyermektánc-terápia, mely a lelkileg kiegyensúlyozott és az érzelmi nehézségekkel küzdő gyermekek számára egyaránt fejlesztő hatású foglalkozás.
picture
mask
logo
ABA terápia az autizmussal élő gyermekekért
Az ABA egy angol kifejezés rövidítése, magyarra fordítva alkalmazott viselkedéselemzést jelent. Milyen esetekben segít és milyen módszerekkel dolgozik a terápia? Lássuk!
picture
mask
logo
Hangmasszázs terápia
Néhány éve Magyarországon is megjelent a hangmasszázs terápia a gyermekekkel kapcsolatos terápiák palettáján. Lássuk, miben segíthet ez a különleges módszer!
picture
mask
logo
A Delacato-módszer
A Delacato-módszer mozgásos-érzékszervi típusú, idegrendszert fejlesztő módszer, amely igen hatékony a fejlődésükben elmaradt gyermekek esetében.
picture
mask
logo
PECS, a képkártya-csere módszer
A képkártya-csere módszert Andrew S. Bondy dolgozta ki és az autizmussal élők terápiájában a legelterjedtebb.
picture
mask
logo
Ayres terápia
Az ayres (írisz) terápia egy mozgással történő idegrendszeri fejlesztést megvalósító terápia. Hogy kiknek ajánlják a szakemberek és hogyan épül fel egy-egy ilyen foglalkozás, azt mostani cikkünkben ti is elolvashatjátok.
picture
mask
logo
HRG, azaz a hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika
A HRG módszer 1994 óta levédett magyar rehabilitációs eljárás, melyet a szakemberek elsősorban akadályozott fejlődésű gyermekek számára ajánlanak. Lássuk, hogyan épül fel a módszer és milyen problémák esetén tud segítséget nyújtani gyermekeink számára!
picture
mask
logo
Szülők a Hallássérült Gyermekekért Alapítvány
Az alapítványt, mely már másfél évtizede működik, mintegy szülői önsegítő szervezetként hívták életre az alapítók.
picture
mask
logo
Állatasszisztált kutyaterápia
A minap elégedett mosollyal konstatáltam egy képekkel illusztrált rövidhírt: egy budapesti óvodai intézményt időről időre ellepnek a kutyák és a terapeuták segítségével észrevétlenül fejlesztik a kisgyermekeket. De mi is ez valójában? Lássunk egy kis összegzést.
picture
mask
logo
Lovasterápia
Cikkünkben a Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápiáról szóló publikációját olvashatjátok el.
kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem