témák
picture
mask
logo
Fussunk, fussunk, szaladjunk!
A futás egy gyermek életében (is) nagyon hasznos és fontos tevékenység, hiszen a motorikus képességek a nagymozgásokkal fejlődnek igazán. Hogy mi minden fejlődik még a futás során? Összegyűjtöttük nektek.
picture
mask
logo
A testtudat kialakulása
Ahhoz, hogy gyermekünknek legyen testfogalma, nem csak külső visszaigazolásra van szüksége, hanem meg kell tanulnia a testrészei neveit, funkcióit és elhelyezkedését is. Hogyan segíthetjük ezt a folyamatot? Ehhez adunk most néhány tanácsot nektek.
picture
mask
logo
Matricával a finommotorikai fejlesztésért
Gondoltátok volna, hogy a gyerekek nagy kedvence, a matricázás nagy hatékonysággal bevethető az ujjak ügyesítésében is? Mostani írásunkban a kéz és az ujjak finommotorikai fejlesztési lehetőségeivel foglalkozunk.
picture
mask
logo
Finommotorikai fejlesztőjáték: házi készítésű almafa
A tépőzárral rögzíthető alma leszedése/feltevése fejleszti a finommozgásokat, elmélyíti a türelmet, jó hatással van a logikai készségre, és persze számolni is tanulhatunk a tevékenység közben.
picture
mask
logo
A legegyszerűbb fejlesztő játékok egyike: a hinta
A gyerekek többsége nagyon szeret hintázni. Egészen pici kortól érdemes hát minél többet ezt az eszközt használni otthon és a szabadban is (csecsemőkorban szívből ajánljuk nektek a bölcső használatát), hiszen az élményen kívül sok mindent fejleszt a hintázás.
picture
mask
logo
Tükörtábla-terápia
A tükörtábla-terápia egy fejlesztőpedagógiai módszer, mely elsősorban diszgráfiás (írászavar, írás- és helyesíráskészség zavar) és diszlexiás (olvasási zavar) gyermekek fejlesztésére alkalmas.
picture
mask
logo
A hiperaktivitás tünetei
Az utóbbi években hajlamosak vagyunk egy-egy izgő-mozgó kisgyermekre kijelenteni, ő bizony hiperaktív. Ez azonban egy rendkívül összetett viselkedési zavar, számtalan tünettel és csak ezeknek az együttes fennállása esetén diagnosztizálható. Hogy mik ezek a tünetek? Összegyűjtöttük nektek.
picture
mask
logo
Tündértánc, ami kinyitotta Mimi személyiségét
Megérkezett Mimi és anyukája, Kriszti sikertörténete hozzánk, melyben a Tündértánc foglalkozásokkal kapcsolatos élményeikről olvashattok.
picture
mask
logo
Tündértánc: gyermektánc-terápia
A tánc ősidőkre visszanyúló művészeti forma, mely testformáló hatásán kívül az önkifejezés egyik legnagyszerűbb módszere. A Tündértánc egy olyan gyermektánc-terápia, mely a lelkileg kiegyensúlyozott és az érzelmi nehézségekkel küzdő gyermekek számára egyaránt fejlesztő hatású foglalkozás.
picture
mask
logo
Gyermektánc az óvodában
A tánc az óvodában nemcsak szórakoztató, hanem készségfejlesztő tevékenység is. Összekapcsolhatjuk a népzene megismerésével, a hangszerek kipróbálásával, a készségfejlesztés maga pedig az önfeledt szórakozás mellett valósul meg. Nézzük, mit tudhatunk a gyermektáncról!
picture
mask
logo
A Delacato-módszer
A Delacato-módszer mozgásos-érzékszervi típusú, idegrendszert fejlesztő módszer, amely igen hatékony a fejlődésükben elmaradt gyermekek esetében.
picture
mask
logo
Differenciált bánásmód lehetőségei túlsúly esetén
Mostani cikkünkben arra adunk ötleteket nektek, hogy hogyan tudjátok megvalósítani a differenciált bánásmódot az óvodában vagy otthon akkor, amikor túlsúlyos gyermekkel foglalkoztok.
picture
mask
logo
Ayres terápia
Az ayres (írisz) terápia egy mozgással történő idegrendszeri fejlesztést megvalósító terápia. Hogy kiknek ajánlják a szakemberek és hogyan épül fel egy-egy ilyen foglalkozás, azt mostani cikkünkben ti is elolvashatjátok.
picture
mask
logo
HRG, azaz a hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika
A HRG módszer 1994 óta levédett magyar rehabilitációs eljárás, melyet a szakemberek elsősorban akadályozott fejlődésű gyermekek számára ajánlanak. Lássuk, hogyan épül fel a módszer és milyen problémák esetén tud segítséget nyújtani gyermekeink számára!
picture
mask
logo
Ismerkedjünk a természettel!
Lássuk, milyen lehetőségek, módszerek állnak rendelkezésünkre, mivel tudjuk segíteni a külső világ tevékeny megismerését!
picture
mask
logo
Drámajáték az óvodában
Ti, szülők és pedagógusok biztosan egyaránt találkoztatok már a drámapedagógia fogalmával. Ti, szülők viszont valószínűleg nem tudjátok, hogy ez a fajta foglalkozási forma már kisgyermekkorban is megjelenhet. Lássuk, mi is ez valójában!
picture
mask
logo
Lovasterápia
Cikkünkben a Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápiáról szóló publikációját olvashatjátok el.
picture
mask
logo
Babzsákkal a mindennapokban
Cikkünk arról az egyszerű eszközről szól, melyet már dédanyáink is előszeretettel használtak apró koruktól kezdve és melynek népszerűsége az évtizedek alatt sem csökkent. Ez az eszköz a sokrétű babzsák.
kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem