témák
nem vagy egyedül
Rumli a színpadon

Biztosan mindannyian hallottatok már a Bohócdoktorokról. Igen, ők azok, akik már 1996 óta látogatják a gyógyulófélben lévő kisgyerekeket a kórházakban, jelenlétükkel, játékaikkal mosolyt csalva arcukra.

 

Azt viszont valószínűleg csak kevesen tudjátok, hogy létezik egy programjuk, egy zenés interaktív mesejáték, melyet vak és látássérült gyermekek számára dolgoztak ki.

 

Ez a mesejáték színházi előadásban került színpadra, körülbelül száz gyermek részvételével. A tartalmi és technikai összeállítás alkalmazkodott a speciális körülményekhez. Az előadás további érdekessége volt, hogy – más óvodákkal együttműködve - látó gyermekeket is meghívtak a szervezők, így kettős célt valósítottak meg: egyrészt a gyengénlátók kulturális integrálását, másrészt a látó gyerekek toleranciára, elfogadásra való nevelését, a sajátos nevelést igénylőkkel való együttélés, együtt játszás természetességének elfogadását.


 

Mivel az előadás sikeresnek bizonyult, a Bohócdoktorok tervei között szerepel minden évben színpadra állítani hasonló mesejátékot.

 

További információk és a teljes program megtalálható a Bohócdoktorok honlapján, itt:

 

 http://bohocdoktorok.hu/wcms/zenes-interaktiv-mesejatek-vak-es-latasserult-gyerekek-szamara.html

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem