témák
nem vagy egyedül
Krealáda, kézműveskedés házhoz szállítva

Tudtátok, hogy az alkotás több szempontból is fontos része a kicsik életének? Valamit létrehozni, alkotni, különösen, ha azt közösen az anyukájával vagy az apukájával teszik, mindig nagyon izgalmas a számukra! Ezek a percek ráadásul nem csak a kreativitás kibontakoztatását, hanem az együtt létrehozás élményét is jelentik, amikor nincs más, csak az egymásra figyelés és a közös alkotás. De az alkotás nem csak emiatt fontos tevékenység, közben ugyanis sok készség is fejlődik.


Az ollóhasználat, a rajzolás, a színezés, a ragasztás során például fejlődnek a finommotorikus készségek, erősödnek az ujjak és a kezek, ezek pedig az írás elsajátításához is szükségesek lesznek.


Fejlődik a türelem, a kitartás képessége is, de még a matematikai alapfogalmakkal való megismerkedésre is alkalmas egy-egy alkotó program (például a számolásra, összehasonlításra, mérésre, a formák felfedezésére).


A kreatív percek alatt sok-sok új ismeretre is szert tehetnek a kicsik: megismerkedhetnek az anyagokkal, azok tulajdonságaival, új fogalmakat hallhatnak, megtanulhatják az eszközök, alapanyagok, a színek és az árnyalatok neveit.


Egy-egy alkotás közben ráadásul észrevétlenül is megvalósul a gyerekek lelki egészségének ápolása is: az elmélyülés során kikapcsolnak, levezethetik a felgyülemlett stresszt, oldhatják szorongásaikat, a színek használata pedig egyfajta terápiaként is működhet.


A KreaLáda hatalmas segítség ahhoz, hogy ezek az önfeledt, és fejlesztő hatású programok meg is valósuljanak! Ha nincs ötletetek, mit készíthetnétek, esetleg nincs otthon elég alapanyagotok hozzá, vagy bizonytalanok vagytok abban, mi az, ami gyermeketek életkorának megfelelő, hogy élvezze is az alkotást, de kihívást is találjon benne, akkor ezeket a kreatív csomagokat valóban nektek találták ki!


És az sem baj, ha nem vagytok profi alkotóművészek, hiszen a dobozokban a kész ötletek és az előkészített, méretre vágott eszközök mellett az elkészítéshez szükséges sablonokat és videókat is megkapjátok, amelyben elmagyarázzák nektek a lépéseket, és tippeket is kaptok a feladatokhoz.


A négy alapdobozon, azaz a Totyogó (2-4 éveseknek), az Óvodás (5-7 éveseknek), a Kisiskolás (8-10 éveseknek), és a Felsős ládákon (11-14 éveseknek) kívül kéthetente új, izgalmas témában rendelhetőek a kézműves dobozok szintén mind a négy korosztály számára. Volt már például Anyák-napi, világot körbejáró, húsvéti, vagy erdei állatos doboz is a kínálatban, és a közelgő Gyereknapra is tartogatnak új meglepetést. :)A KreaLáda csapatának köszönhetően mi kipróbáltunk két dobozt is a napokban, és nagyon szerettük! Már a doboz felfedezése, kibontása, az eszközök kipakolása is szuper élmény volt számunkra, hát még az alkotás maga! Keressétek a KreaLádát ti is, éljétek át az otthoni alkotás örömét mindenféle előkészület, bevásárlás, szortírozás, keresgélés nélkül, mi szívből ajánljuk nektek! :)

kisgyermekfejlesztes.hu © 2012 ICT Európa Compass Kft | Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem